Ακούστε Ζωντανά!

Ακούστε Ζωντανά!

Ακούστε Ζωντανά!

Εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Κωνσταντίνου Κωνσταντάκη

Την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Κωνσταντίνου Κωνσταντάκη, εγγάμου κληρικού, πτυχιούχου και μεταπτυχιακού φοιτητή του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., τέλεσε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Το μυστήριο τελέσθηκε κατά την Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, όπου επί τριετία διακόνησε ο π. Κωνσταντίνος. Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησαν οι ιεροκήρυκες της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίται Εφραίμ Ανθίμου, Παντελεήμων Καραλάζος και Γεννάδιος Βελκογιαννίδης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιος Κορέστης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Εδέσσης Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής, ο Αρχιμ. Ισίδωρος Κυριάζος, Προϊστάμενος της ενορίας Αγ. Κωνσταντίνου Γιαννιτσών, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, οι εφημέριοι του ιερού ναού και άλλοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως.
Κατά την σύντομη ομιλία του ο χειροτονούμενος αναφέρθηκε στο ύψος της ιερωσύνης αλλά και το δέος του για την ευθύνη που συνδέεται με αυτήν. Ευχαρίστησε ακόμη όλους όσους συνετέλεσαν στην πορεία του προς την ιερωσύνη και τον στήριξαν κατά την περίοδο της διακονίας του και ιδιαίτερα τον πνευματικό του, Αρχιμ. Στέφανο Δέβρελη, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως. Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για την αγάπη του αλλά και για το γεγονός ότι αποτέλεσε για αυτόν πρότυπο αρετής και θυσιαστικής αγάπης προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο κατά το υπόδειγμα του Αγίου Καλλινίκου επισκόπου Εδέσσης.
Απευθυνόμενος ο Σεβασμιώτατος στον π. Κωνσταντίνο τόνισε την μεγάλη διαφορά του δευτέρου βαθμού της ιερωσύνης από τον πρώτο σημειώνοντας ότι, ενώ ως διάκονος μετέδιδε την Θεία Κοινωνία, ως ιερεύς πλέον καλείται να επιτελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, και επέστησε την προσοχή του στην μεγάλη ευθύνη που συνεπάγεται και στον πνευματικό αγώνα που προϋποθέτει. Τόνισε ακόμη το γεγονός ότι κατά την τριετή διακονία του ο π. Κωνσταντίνος ανταποκρίθηκε άριστα και επέδειξε φιλοτιμία και αγάπη. Εμφανώς δε συγκινημένος ευχήθηκε στον νέο πρεσβύτερο να έχει καλή ιερωσύνη και, όταν ο ίδιος ως ποιμενάρχης έρθει ενώπιον του φοβερού βήματος του Χριστού, να ακούσει από τον Θεό: «Εύγε, Επίσκοπε, είχες καλούς συνεργάτες. Είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου».
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, αναφερόμενος στο μυστήριο του Τιμίου Σταυρού και στο μυστήριο της ελευθερίας που συνδέεται με αυτό. Διευκρίνισε ότι τα βάσανα της ζωής αποκτούν πνευματικό νόημα όχι από μόνα τους, αλλά μόνον όταν ο άνθρωπος αποφασίσει να τα αντιμετωπίσει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Τότε τα βάσανα γίνονται «Σταυρός», τότε ελκύουν την χάρη του Θεού και τότε, πάντοτε, οδηγούν σε πνευματική νίκη, στην Ανάσταση.

Στον ιερό ναό παρέστησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιος Σταμενίτης, οι βουλευτές Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης και Β. Βασιλειάδης, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, υποψήφιοι της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των επιχωρίων αρχών και φορέων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κοινοποιείστε το:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *