Ακούστε Ζωντανά!

Ακούστε Ζωντανά!

Ακούστε Ζωντανά!

Κατάμεστο το Πνευματικό κέντρο των Γιαννιτσών στις εκδηλώσεις της ενορίας Αγίου Γεωργίου

Στα πλαίσια της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δύο εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της ενορίας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Την Κυριακή 23 Απριλίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε Μουσική Εκδήλωση. Στο πρώτο μέρος της τραγούδησε μετά από πρόσκληση της ενορίας η Μικτή Χορωδία των διαμερισμάτων Μεγάλης Παναγιάς και Παλαιοχωρίου του Δήμου Αριστοτέλη υπό τον χοράρχη κ. Βασίλειο Κασούρα. Ακολούθησε η παιδική χορωδία και η χορωδία «ΕΝ-ΕΙΤΕ» του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών υπό την διεύθυνση του κ. Βαγγέλη Πασχαλίδη. Στο δεύτερο μέρος το κεντρικό πρόσωπο της Εκδήλωσης, ο γνωστός δάσκαλος, μουσικός, πολυοργανίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και άνθρωπος του πνεύματος, κ. Χρήστος Τσιαμούλης, με πολύ μεγάλη καριέρα στα μουσικά δρώμενα, γοήτευσε το ακροατήριο με τραγούδια για τον Άγιο Γεώργιο, για την Μικρά Ασία αλλά και συνθέσεις από τον τελευταίο του ψηφιακό δίσκο με τίτλο «Ωδή Μωυσέως».
Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 Απριλίου, το απόγευμα. Ήταν μια μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Ένα βήμα χίλιες λέξεις» από τα χορευτικά τμήματα της ενορίας Αγίου Γεωργίου, στην οποία συμμετείχαν 100 χορευτές όλων των ηλικιών. Την ορχήστρα που συνόδευσε και τις δύο εκδηλώσεις αποτελούσαν οι πανελληνίως γνωστοί μουσικοί: Γκουβέντας Κυριάκος, Κασούρας Βασίλειος, Πασχαλίδης Βαγγέλης και Μπαλιάκας Ιωάννης. Στο τραγούδι ήταν η Κατερίνα Δούκα.                               Ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Σπυρίδης, Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών προσφώνησε το ακροατήριο στην Μουσική Εκδήλωση αναφερόμενος στην Ανάσταση του Κυρίου και την εορτή του Αγίου Γεωργίου, ενώ την επομένη, στην Μουσικοχορευτική Εκδήλωση, τόνισε την αξία της παράδοσης αλλά και της διατήρησής της για την πορεία προς το μέλλον.
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας και τις δύο ημέρες, ενώ το παρόν έδωσαν οι Βουλευτές οι Νομού, ο Δήμαρχος Πέλλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και άλλων τοπικών φορέων.
Φωτογραφίες:
 
Μουσική εκδήλωση με τον Χρήστο Τσιαμούλη (23/4/2023)
 
Μουσικοχορευτική εκδήλωση “Ένα βήμα … χίλιες λέξεις” (24/4/2023)

Κοινοποιείστε το:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *