Ακούστε Ζωντανά!

Ακούστε Ζωντανά!

Ακούστε Ζωντανά!

Πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά

Με την συμμετοχή πλήθους πιστών και τους εκπροσώπους όλων των τοπικών αρχών εορτάσθηκε η ετήσια πανήγυρις του ιερού ενοριακού ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών, κατά την οποία τέθηκε σε προσκύνηση ιερό λείψανο του εορταζομένου Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στον ιερό ναό.                                                                            Την παραμονή, Σάββατο 22 Απριλίου, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Στεφάνου Δέβρελη. Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικόδημος Κανσίζογλου, με αφετηρία την προφητεία της Ανατάσεως από τον προφήτη Ιεζεκιήλ. Υπογράμμισε την ζοφερή εικόνα της θλίψεως, της απελπισίας και του βουβού πόνου της ανθρωπότητος πριν την Ανάσταση του Χριστού, την παρόμοια με αυτήν της σημερινής εποχής. Τόνισε επίσης, ότι το άγγιγμα του Θεού, όπως έδωσε την ανάσταση στα ξηρά οστά της προφητείας, έτσι μπορεί να δώσει την ανάσταση και σε εμάς. Αυτό το άγγιγμα δέχθηκαν οι άγιοι της Εκκλησίας μας, όπως ο άγιος Γεώργιος, και έγιναν οι ίδιοι πηγή ενισχύσεως και θαυμάτων για τους άλλους ακόμη και μετά θάνατον, μέσω των ιερών λειψάνων τους. Πέθανε ο άγιος Γεώργιος για τον Χριστό, για να ζήσουμε εμείς.
 
Την ημέρα της εορτής, Κυριακή του Θωμά (23.4.2023), τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Κανσίζογλου, ο οποίος ομίλησε με βάση την εξομολογητική, όπως την χαρακτήρισε, προσευχή των Τριών Παίδων στην κάμινο της Βαβυλώνος. Τα δεινά, τα οποία κατά τους αγίους Τρεις Παίδες προήλθαν από τις αμαρτίες του λαού του Θεού, ήταν μεταξύ άλλων η έλλειψη συνοχής της κοινωνίας, η έλλειψη έκφρασης της αλήθειας που ελευθερώνει τον άνθρωπο και η έλλειψη ανθρώπων του πνεύματος, που μπορούν να δώσουν νόημα στην ζωή του κόσμου. Αυτή την έλλειψη, που παρατηρείται και τώρα, την αναπλήρωσε ο άγιος Γεώργιος, όπως και όλοι οι άγιοι. Επειδή περισσότερο με το παράδειγμά του και λιγότερο με τα λόγια του αποτέλεσε και αποτελεί πηγή κοινωνικής ενότητος, αλήθειας και νοήματος για την ζωή μας. Και εμείς, χωρίς πολλά λόγια και ακολουθώντας το δικό του παράδειγμα, χρειάζεται να βρούμε πρώτα το νόημα της ζωής οι ίδιοι, να το βιώσουμε, και στην συνέχεια να το μεταλαμπαδεύσουμε στους άλλους.
 
Στις εορταστικές ακολουθίες παρέστησαν οι βουλευτές του Νομού κ.κ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Β. Βασιλειάδης και η κ. Θ. Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Γ. Στάμκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ι. Τζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.
 
Για να δείτε φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Κοινοποιείστε το:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on skype
Skype
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *